Přímé vyhledávání Strongových čísel v překladu, který je jimi osazen, není přímo konkordance, i když významu konkordance odpovídá i tato forma. Toto hledání Vám najde všechny výskyty slov s přiřazeným Strongovým číslem odpovídajícím hledanému Strongovu číslu. V tomto režimu to okolní Strongova čísla nezobrazuje.
Konkordance jsou zvláštní moduly vytvořené k několika překladům se Strongovými čísly. Najdete je na konci seznamu pro výběr překladu. Do těchto modulů jsem naprogramoval tu funkci zobrazení 5 sousedních Strongových čísel na každou stranu od hledaného Strongova čísla. Kromě toho zde najdete významy slova i z jiných slovníků, a hlavně seznam veršů, kde jsou daná slova použita. Stačí na daný odkaz ukázat, a okamžitě vidíte překlad daného místa v odpovídajícím překladu, případně i v překladu ve vybraném jazyce rozhraní SOB.
Ohledně konkordance k Elberfelder bibli 1871 - to je moje chyba. Před časem mne z Německa upozornili, že ten údajný překlad NZ Elberfelder bible 1871, osazený Strongovými čísly, překladu z roku 1871 neodpovídá (ani na žádném jiném místě na internetu). Po domluvě jsem překlad se Strongovými čísly stáhl, a dal jsem tam postupně revidovanou skutečnou verzi z roku 1871. Na konkordanci, která k tomuto překladu byla vytvořena, jsem zapomněl.
Před 14 dny jsem udělal konkordanci k Elberfelder bibli 1905, která má stejné vymoženosti jako King James konkordance, a je pro Starý i Nový "zákon". Používejte tedy tu. Konkordanci k v. 1871 stáhnu.
http://www.obohu.cz/bible/index.php?hs=G5457&k=Tit&styl=ELC1&kap=1&strongnr=hledat